ROS april/mei 2012 is terug van de drukker

ROS bestaat 5 jaar! En dat vieren we met een spetterende jubileumuitgave. Naast de gebruikelijke interviews, reportages en achtergrondverhalen staat ROS april/mei 2012 boordevol leuke acties en prijzen. Maak kans op een unieke dressuurstage in België, stem op je favoriete ROS cover en win een luxe verrassingspakket of doe mee aan de ROS BINGO met ruim € 5000,- aan prijzen! De nieuwe ROS ligt vanaf 29 maart in de schappen.

Een greep uit de inhoud:

Julie de Deken: 100% focus op de paarden
Julie de Deken is bezig met een opmars in haar paardensportcarrière. De amazone, die in 2010 VLP Talent van het Jaar werd, heeft op dit moment drie paarden op stal staan met wie ze in de internationale Grand Prix hoopt te starten.

Aanleuning: paard en ruiter in harmonie
Aanleuning is de situatie waarin de ruiter lekker ontspannen op zijn paard zit met een licht contact en waarbij het paard soepel voorwaarts loopt. Het paard reageert goed op de hulpen van de ruiter. Dat klinkt prachtig, maar hoe bereik je dit? Je leest het in de nieuwe ROS!

Springen in de vrije natuur
Wanneer je buiten in de natuur met je paard gaat springen, staat plezier voorop. Om over een boomstammetje te kunnen springen, hoef je echt geen prof te zijn. ROS geeft tips!

Het belang van goed hoefbeslag
Naarmate de ijzers langer onder de hoeven zitten, slijten ze steeds meer af. Maar ook als hoefijzers nog niet zijn versleten, is het nodig ze regelmatig te vervangen.

Special (ont)wormen
Steeds vaker overleven darmparasieten een wormkuur. Vanwege het mogelijk resistent worden is het belangrijk om de wormbestrijding gericht aan te pakken.

En verder:
- Wat te doen bij angstige paarden?
- Hoe voorkom je blessures op de harde weg?
- Droompaard: drie dames dol op Brainstorm
- 21 vragen aan... Maria van den Dungen

Auteur:stienissenmedia